Jesteś tutaj: Podopieczni Rodzina Zastępcza Niezawodowa - MiM Szurdyga

5500.00 zł (1.82%)

Brakuje jeszcze 5400.00 zł

Wesprzyj

Tworzymy rodzinę zastępczą dla dzieci, które z różnych powodów nie mogą mieszkać w swoich rodzinnych domach z rodzicami.

W Rzeszowie jesteśmy od 1 sierpnia 2014 r, a wcześniej przez trzy lata mieszkaliśmy w Rakszawie.

Od 5 sierpnia 2011 roku - od kiedy jesteśmy razem - troszkę się pozmieniało w naszym składzie, zaczynaliśmy w ósemkę - sześcioro dzieci i my - 2 marca 2013 nasze rodzinne szeregi zasilił nasz syn, a 8 listopada 2014 na pokład wkroczyła córka.

W sierpniu 2015 rozstaliśmy się Domisiem, który znalazł kochającą rodzinę adopcyjną.

Końcem marca 2016 r do naszej rodziny dołączyła trójka rodzeństwa.

Po pół roku, 4 października 2016 r, udało się i mogli wrócić do domu i mamy :), a w czerwcu przestała z nami mieszkać Ania.

We wrześniu 2017 r, zamieszkała z nam kilku dniowa Jagódka, a po 7 miesiącach, mogła szczęśliwie zamieszkać z tatą i rodzeństwem. Zamiast niej w naszym domu pojawił się Dominik, a Piotr i Paweł poszli już swoją drogą.

W naszym domu nie grozi nuda, jeśli nie zmienia się skład domowników, to aktualni członkowie rodziny, dbają aby zawsze coś się działo ;)

Obecnie nasza rodzina składa się z siedmiu osób :)

Zwracamy się do Was z prośbą o pomoc w prowadzeniu naszego Domu.

Wierzymy, że każdy z Was znajdzie obszar, w jakim będzie mógł nas wesprzeć, czy to finansowo, czy poprzez pomoc w organizacji zajęć edukacyjnych, wypoczynku, jak również na przykład w kontaktach z lekarzami, prawnikami.

Jesteśmy przekonani i to chcemy przekazać innym, że Rodzina Zastępcza jest częścią zespołu, który zrobi wszystko, aby dziecko mogło być dzieckiem i cieszyć się swoim dzieciństwem, a zespół ten tworzą dzieci biologiczne, dzieci przyjęte, przyjaciele, sponsorzy, wolontariusze, sąsiedzi, pracownicy urzędów.

W tym roku chcielibyśmy pojechać na wakacje nad morze, jednak koszt tygodniowego pobytu z dojazdem, dla całej naszej rodzinki, to prawie 5500 zł.

Sami nie damy rady odłożyć takiej sumy i będziemy wdzięczni za najmniejszą pomoc.

Fundacja powstała w celu niesienia pomocy ludziom, a w szczególności dzieciom i młodzieży, znajdującym się w trudnej sytuacji materialnej i życiowej.

GDZIE NAS ZNAJDZIESZ?

ul. Sportowa 2