Jesteś tutaj: Podopieczni

Nasi podopieczni

PILNA ZBIÓRKA NA APARATY BAHA! By poznać świat muszę go usłyszeć...

Natalka skończyła dwa latka i wszędzie jej pełno. Żywiołowa, ciekawa świata i bardzo wesoła dziewczynka dla której zespół Frasera nie stał się przeszkodą w codzienności. Bardzo intensywnie uczy się otaczającego ją świata. Ciężko poznać świat nie słysząc go, dlatego Natalka potrzebuje aparatów słuchowych, które będą dopasowane do jej potrzeb.

35000.00 zł (6.69%)
Brakuje jeszcze 32660.00 zł
Jaś wciąż może żyć!

Niektórzy wydali na Jasia wyrok. Spotykaliśmy lekarzy i pielęgniarki, którzy kwestionowali naszą walkę, kazali odpuścić… Rodzic może pozwolić na wiele. Umrzeć – na to pozwolić nie może… Dlatego prosimy o wsparcie dla naszego synka, dla naszego wojownika. Na placu boju jesteśmy tylko w trójkę – on i my. Dołącz do nas, proszę, powstrzymaj wyrok. Podaruj nam kolejne dni i spraw, by Jasiek żył.

50000.00 zł (2.59%)
Brakuje jeszcze 48706.00 zł
Cena drogi do samodzielności

Jest wesołą, ciepłą i niezwykle inteligentną nastolatką. Szkołę kończy z wyróżnieniem i nie poddaje się chorobie. Jest bardzo ambitna. Jedynym sposobem na walkę z chorobą i minimalizację jej skutków jest intensywna i systematyczna rehabilitacja, która wiążę ze sobą ogromne koszty.

20000.00 zł
Brakuje jeszcze 20000.00 zł
Pożegnać niebezpieczny strych...

Nasze dzieci, choć już dorosłe, zawsze będą jak niemowlęta - uzależnione od naszej pomocy, niezdolne do samodzielności… Staramy się z mężem jak możemy, by zapewnić Ani i Markowi godne życie. Jednak to trudne, gdy bieda uderza w oczy… Mieszkamy na poddaszu, w starej szkole. Codziennie znoszę córkę na własnych barkach, po starych, drewnianych schodach… Jest dom, w którym możemy mieszkać, ale jego stan jest opłakany. Konieczny jest remont, na który nas nie stać…  Prosimy o pomoc, nie dla nas - dla naszych dzieci. Gdy ma się dom, jest łatwiej…

50000.00 zł
Brakuje jeszcze 50000.00 zł
Dorosłość nigdy nie nadeszła....

Łukasz i Tomasz to pełnoletni bracia, którzy mimo swojego wieku nigdy nie zaznali samodzielności. Rodzice tych braci są dla nich wszystkim... Sami nie dadzą rady.

10000.00 zł
Brakuje jeszcze 10000.00 zł
Bez rehabilitacji nie mam szans...

Gdy rodzice Bartosza zwrócili się o pomoc do Naszej Fundacji miał zaledwie 8 lat i nie poruszał się samodzielnie. Był to silny chłopiec, który przeżył już wszczepienie zastawki komorowo-otrzewnej, plastyke przełyku pokarmowego - niedrożność, plastyke przetoki przełykowo-tchawiczej, refluks żołądkowy, trzykrotne poszerzanie przełyku, operację zamknięcia czaszki, rewizję układu zastawkowego, padaczkę.

Od tego czasu wiele się zmieniło...

11000.00 zł
Brakuje jeszcze 11000.00 zł
Potrzebuję terapii bez niej nie jestem sobą...

Adrian jest dużo spokojniejszy i łatwiej przyjmuje porażki. Lepiej nawiązuje kontakty z rówieśnikami i chętnie gra w gry planszowe.

Aby efekty pracy się utrzymały nadal potrzebuje jednak terapii. Praca z dzieckiem autystycznym jest procesem długotrwałym, wymagającym cierpliwości, zaangażowania i spokoju.

9600.00 zł
Brakuje jeszcze 9600.00 zł
"Prawo dla seniora"

Fundacja Nieinni we współpracy z Fundacją Edukacji Prawnej pozyskuje darowizny na realizację projektu szkoleniowego dla seniorów.
Oni Nas potrzebują!

5500.00 zł
Brakuje jeszcze 5500.00 zł
Oddam wszystko, by moje dzieci miały co jeść...

Pani Edyta jest samotną matką trójki dzieci: Pawła, Rafała i Justynki.
Codziennie walczy, by jej dzieciom niczego nie brakowało, jednak nie zawsze to się udaje...

12000.00 zł
Brakuje jeszcze 12000.00 zł
Pomóż mi mówić!

Chcę mówić, ale nie mogę!

Pomożesz mi?

15000.00 zł (0.27%)
Brakuje jeszcze 14960.00 zł
Terapia komórkami macierzystymi...

Niestety na dziecięce porażenie mózgowe nie ma lekarstwa, ale jest szereg innych możliwości, które mogą wpłynąć na zwiększenie sprawności chorych dzieci. Niestety uszkodzenie mózgu Tymonka jest na tyle rozległe i niestety nieodwracalne, że ten wachlarz możliwości bardzo nam się zawęził. Tak naprawdę podanie komórek macierzystych do krwioobietu to jedyna szansa na to, żeby poprawić jakość życia naszego synka. Wierzymy w to głęboko, że podanie zdrowych komórek i intensywna rehabilitacja pomogą Tymonowi rozwijać się lepiej niż do tej pory.

50000.00 zł (0.10%)
Brakuje jeszcze 49950.00 zł
Niesamowita szansa..

Wiktoria w swoim życiu może liczyć tylko na mamę.  Te dwie waleczne kobiety każdego dnia dają z siebie wszystko! Wiki walczy o swoje zdrowie, a mama o to by niczego jej nie zabrakło... Tym razem jednak potrzebują Państwa pomocy...

8600.00 zł
Brakuje jeszcze 8600.00 zł
Chcąc dogonić rówieśników...

Oliwia prosi o wsparcie finansowe, dzięki któremu będzie mogła uczęszczać na terapię neurologopedyczną.

6000.00 zł
Brakuje jeszcze 6000.00 zł

Fundacja powstała w celu niesienia pomocy ludziom, a w szczególności dzieciom i młodzieży, znajdującym się w trudnej sytuacji materialnej i życiowej.

GDZIE NAS ZNAJDZIESZ?

ul. Sportowa 2